Viulunsoiton opetusmetodeistani

Haluan kannustaa oppilaitani taiteen tekemiseen jo maihdollisimman varhaisesta vaiheesta lähtien. Monesti musiikin kautta löytyy teknilliseen ongelmaan ratkaisu. Ajattelen, että muusikko on kuin näyttelijä, joka esittää erilaisia tunteita ja vuorosanoja musiikin avulla. Jo pienestä lapsesta lähtien yritän saada mietittyä kappaleen tarkoitusta- Mistä fraasit kertovat, ovatko ne iloisia vai surullisia. Jos mietimme pelkästään teknillisiä ratkaisua, kuten vaikka missä jousikäden sormet kuuluvat olla, niin soiton oikea tarkoitus jää helposti unohduksiin. Se on aina hienoa, kun oppilas luottaa itseensä ja omaan tapaansa soittaa viulua.

Toki viulunsoitto vaatii harjoitusta, jos siinä haluaa kehittyä. Suosittelen, että viulua harjoiteltaisiin mielellään joka päivä kotona ja vanhempi on aina tervetullut seurailemaan tuntia, jos haluaa kotiharjoittelua ohjailla!

Soittotunnit ovat yksi pieni osa soittamista ja oikea työskentely tapahtuu kotiharjoitteluna, toki oppilailla on erilaisia tavoitteita viulunsoiton suhteen ja niistä on hyvä jutella. Viulutunteja kannattaa ottaa kaksi kertaa viikossa, mikäli tavoitteet edistymiselle ovat korkealla. Valmistamme kappaleita yleisöesityksiin, joita pidetään keväisin ja syksyisin.

Opetan viulunsoittoa Santahaminan ja Hiidenkiven kouluilla Helsingissä, ja Espoossa Lintulaakson, Lintuvaaran, Latokasken ja Perkkaanpuiston kouluilla sekä kotonani Espoon Vallikalliolla. Tunnit ovat klo 12-17 välillä kouluilla sekä lauantaisin kotonani. Hinnat ovat 40€/30 min ja 375€ 10 kertaa.  Kysy lisää anette.uusitalo@gmail.com ja 0503568294