Ensimmäisen viulun hankinta

Ensimmäiselle viulutunnille tuon muutamia viuluja, niin että voimme katsoa soittimen kokoa yhdessä. Myös soitinliikkeissä osataan auttaa hyvin soittimen valinnassa, jos haluaa hankkia viulun ennen soittotunteja.

Vuokraan myös viuluja hintaan 50€/lukukausi. Viulunsoitossa käytetään yleensä lisäksi olkatukea tukemaan viulua tai pienet lapset käyttävät pesusientä. Itse olen tykännyt, että ei käytettäisi viulun ja olkapään välissä mitään, mutta se on hieman yksilö- ja tilannekohtainen asia. Välillä voi koettaa, luistaisiko soitto paremmin, jos ottaa olkatuen pois tai laittaa sen paikoilleen viuluun. Mielestäni viulunsoitto on helpompaa ilman jotain ylimääräistä viulun alla, joten siksi en itse käytä olkatukea.

Viulun ei tarvitse aluksi olla mikään todella hyvä, mutta omalle tytölle kävin soittelemassa soitinliikkeessä erilaisia puoliviuluja ja tykkäsin erityisesti kiinalaisista käsintehdyistä viuluista. Ne olivat erilaisia keskenään ja kalliimmat soivat vähän isommin, mutta arvelin, ettemme tarvitse kalleinta vaihtoehtoa. Myös ranskalaisia kalliita vanhoja lastenviuluja oli tarjolla, mutta nämä kiinalaiset käsintehdyt viulut olivat vielä enemmän mieleeni.

Nuottiteline kuuluu myös hankittaviin viulutarvikkeisiin, koska alamme heti opiskella nuotteja vaikka soitamme korvakuulolta myös.

Lasten harrastusten kohdalla on mukavaa, kun lapsia ei tarvitse erikseen viedä harrastukseen vaan se on koulupäivän yhteydessä. Järjestämme viulutunteja Espoossa Latokasken, Perkkaanpuiston, Lintuvaaran  ja Lintulaakson koulun oppilaille ja Helsingissä Santahaminan ja Hiidenkiven koulussa. Tunnit ovat koulupäivän yhteydessä.

Pidän myös kotonani Espoon Vallikalliossa viulutunteja, hinta 40€/30 min ja 10 kertaa on 375€.  Kysy lisää p.0503568294 tai anette.uusitalo@gmail.com Tervetuloa mukaan!